Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες δηλώσεις στήριξης της Δημοτικής Συνεργασίας και του Χρήστου Κορτζίδη

Με γραπτές δηλώσεις τους  η εκπαιδευτικός Κατερίνα Καλαϊτζάκη, η νηπιαγωγός Νικολέττα Μοσχοχωρίτη Βασιλειάδη, η σκηνοθέτης Κυριακή Σπανού, οι γιατροί  Τούλα Ζερβού, Μάνος Παξιμαδάκης, Κώστας Παπαλεξανδρής και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστήμιο Κρήτης Θανάσης Γκιούρας  εκφράζουν  τη στήριξή τους  στη  Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης και στο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.  

Οι δηλώσες: 

ΚΑΤΕΡIΝΑ ΚΑΛΑΪΤΖAΚΗ

Αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο πως η τοπική αυτοδιοίκηση διαχρονικά συνιστά τον εγγύτερο στους πολίτες φορέα εξουσίας, αλλά και  πολύτιμων υπηρεσιών ειδικά εκεί όπου η κεντρική διοίκηση δυσκολεύεται, αδυνατεί ή αδιαφορεί να μετουσιώσει τις προθέσεις της σε πράξη.
Στο δήμο μας, η υφή και η πολυπλοκότητα των προβλημάτων, απαιτεί δήμαρχο με γνώση, όραμα, σαφή προγραμματικό λόγο, ικανότητα να ασκεί χρηστή και επιτυχημένη διοίκηση αντιμετωπίζοντας δύσκολα προβλήματα και βρίσκοντας σωστές λύσεις, κοινωνική ευαισθησία και πάνω απ’ όλα διάθεση προσφοράς.
Θεωρώντας ότι όλα τα παραπάνω έχουν αποδειχθεί εμπράκτως τα προηγούμενα χρόνια, επιλέγω να στηρίξω το Χρήστο Κορτζίδη για Δήμαρχο της πόλης μας, γιατί στο πρόσωπό του διακρίνω όχι απλά έναν ικανό και αποτελεσματικό άνθρωπο, αλλά γιατί τα πιστεύω του τα παλεύει με πάθος, διαθέτοντας διάρκεια, εργατικότητα, ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και πάνω απ’ όλα αλληλεγγύη και αγάπη για το συνάνθρωπο.
         Κατερίνα Καλαϊτζάκη
         Εκπαιδευτικός


ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

 Αγαπητοί συνδημότες συνδημότισσες, 
Ώθηση στο να βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον σημερινό δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη, μου έδωσε η κόρη μου που ενθουσιασμένη με την ενασχόλησή μου με τα κοινά, εθελοντισμός, συμμετοχή σε κινήματα, παρέβλεψε τις ώρες απουσίας μου από το σπίτι και δήλωσε περήφανη που δεν είμαι μια απλή μαμά.
Έχοντας πάντα σαν αρχή, ότι ο καλύτερα ενημερωμένος πολίτης είναι αυτός που συμμετέχει, ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν προς το καλύτερο όντας απλά θεατές και παρακολουθώντας χρόνια τώρα την πορεία της παράταξης αλλά και το προσωπικό παράδειγμα του ίδιου του Δημάρχου, αισθάνθηκα την ανάγκη να γίνω μέλος της και να την στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.
Η Διοίκηση του Δήμου κατάφερε να σταθεί όρθια στην Μνημονιακή λαίλαπα και μέσα από τις κοινωνικές δομές στήριξε και στηρίζει τους δημότες μας (Μ.Κ.Ι.Ε., χαράτσια, χωρίς μεσάζοντες, εθελοντισμός, πολιτισμός κ.α.)Η επόμενη πενταετία κρίσιμη για τον τόπο μας, πρέπει να στηριχτεί στην δημοτική αρχή και από νέους ανθρώπους, πρόθυμους να βοηθήσουν και να αγωνιστούν.
Δουλεύοντας μαζί με τα παιδιά, όντας νηπιαγωγός,20 χρόνια τώρα, δεν θα μπορούσα να μείνω αμέτοχη και να μην παλέψω για το παρόν και το μέλλον τους, γνωρίζοντας βέβαια ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την στήριξη και τη συμμετοχή της κοινωνίας για μια πόλη ανθρώπινη , δημοκρατική και αλληλέγγυη.
                              Νικολέττα Μοσχοχωρίτη Βασιλειάδη
                                               Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού
                                                 Ιδιοκτητρια Κέντρου Πρ.Αγωγής       

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΑΝΟΥ

Οι γονείς μου ήρθαν στην Αργυρούπολη το 1960.  Σπούδασα στη Φιλοσοφική Αθηνών, στη Δραματική Σχολή Βεάκη και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου θέατρο. Έχω διδάξει 17 χρόνια στο Τμήμα Θεάτρου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και σκηνοθετώ στο θέατρο. Είμαι παντρεμένη με το Μανώλη Παπαδάκη από τα Χανιά της Κρήτης και έχω μια κόρη 9 χρονών.  

Με μεγάλη χαρά υποστηρίζω τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το ήθος που έφερε στη διαχείριση του Δήμου Αργυρούπολης -Ελληνικού και για τη μεγάλη μέριμνα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.  Έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ρόλο του Πολιτισμού μέσα στις ζωές των ανθρώπων, όλων μαζί και του καθένα ξεχωριστά.
                                                     
                                                                                       Κυριακή Σπανού      


ΤΟΥΛΑ ΖΕΡΒΟΥ

Σαν εθελόντρια του ΜΚΙΕ στηρίζω τον δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη διότι θεωρώ ότι η συμβολή του ήταν καταλυτική για τη δημιουργία του. Επίσης εκτιμώ το ήθος του και την εργατικότητα του.
       
                                                                            Τούλα Ζερβού                                       Παιδίατρος- εθελόντρια ΜΚΙΕ


ΜΑΝΟΣ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΗΣ


 Στηρίζω την υποψηφιότητα του Χρήστου Κορτζίδη για μια νέα θητεία στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης σε αναγνώριση του κοινωνικού του έργου στο δήμο μας  και του εύχομαι καλή επιτυχία.
                                                                                  
                                                                                  Μάνος Παξιμαδάκης
                                                                                  Καρδιολόγος


ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ


Στηρίζω το δήμαρχο μας Χρήστο Κορτζίδη και τους αγώνες του για τα δίκαια των εργαζομένων,  καθώς και για την υπεράσπιση των κοινωνικών δομών του δήμου μας.


                                                                        Κώστας Παπαλεξανδρής
                                                  Γιατρός



ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΙΟΥΡΑΣ


Εδώ και δεκαετίες οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα καθορίζονταν σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές σκοπιμότητες του κυρίαρχου δικομματικού ανταγωνισμού της μεταπολίτευσης, για να υπαχθούν με τον τρόπο αυτό στις ευρύτερες στρατηγικές της εκάστοτε κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής. Η κατάσταση αυτή έτεινε σταδιακά - ειδικά μετά το σχέδιο ' Καλλικράτης' - να προσαρτήσει την αυτοδιοίκηση στη λογική της κεντρικής διοίκησης προωθώντας παράλληλα μια ξεκάθαρη στρατηγική ανοδικής συμπύκνωσης της εξουσίας που ουσιαστικά αφαιρούσε από τους δημότες τη δυνατότητα να εκφράσουν τη συλλογική πολιτική τους βούληση για τις τοπικές υποθέσεις.
Το αποτέλεσμα σήμερα είναι η βάση της κοινωνίας, οι ανθρώπινες κοινότητες που απαρτίζουν την ελληνική κοινωνία, να ετεροκαθορίζονται από φορείς που λειτουργούν (τουλάχιστον τυπικά) εντός της κεντρικής κυβέρνησης - αλλά συχνά και πέραν αυτής: εκτός συνόρων ή και στο χώρο της ιδιωτικής οικονομίας. Η άλλη πλευρά αυτού του αποτελέσματος ήταν η σταδιακή μετατροπή των αιρετών δημοτικών αρχών είτε σε υπεργολάβους υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων είτε σε μεσάζοντες που προσπαθούν να πείσουν τους συνδημότες τους ότι διαθέτουν προνομιακή πρόσβαση σε ανώτερα κέντρα λήψης αποφάσεων, υποβιβάζοντας αυτούς τους ίδιους σε παθητικούς δέκτες μιας πολιτικής εύνοιας η οποία εξ ορισμού μόνο ιδιοτελής μπορεί να είναι.
Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Λργυρούπολης έχει προ πολλού επιλέξει τον αντίθετο δρόμο: Απτά δείγματα μιας πραγματικά δημοτικής πολιτικής — χωρίς να είναι τα μοναδικά - είναι η οργάνωση αγοράς χωρίς μεσάζοντες, η παραχώρηση κτιρίων στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, ο διαρκής αγώνας για το δημόσιο χαρακτήρα του χώρου του παλαιού αεροδρομίου, η διατήρηση της ελεύθερης (χωρίς τροφεία) λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Ιδιαίτερα για κατά βάση οικιστικές τοποθεσίες όπως το Ελληνικό και η Αργυρούπολη, η υπεράσπιση του δημοτικού χώρου, τόσο στην παραλιακή ζώνη όσο και στα αντίστοιχα τμήματα του Υμηττού αποτελεί νευραλγικό ζήτημα για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση.
Σήμερα περισσότερο αχό ποτέ είναι επιτακτική η συνέχιση και εμβάθυνση αυτής της πολιτικής, που περιλαμβάνει τους δημότες ως ενεργούς πολίτες, για θέματα που εξάλλου αφορούν αυτούς τους ίδιους, το παρόν και το μέλλον τους.
Σήμερα παρά ποτέ αξίζει και πρέπει να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Χρήστου Κορτζίδη και της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης.

                 Θανάσης Γκιούρας  
                     Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστήμιο Κρήτης
                                    

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.