Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες δηλώσεις στήριξης της Δημοτικής Συνεργασίας και του Χρήστου Κορτζίδη


Με γραπτές δηλώσεις τους η ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, η ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΡΦΑΚΗ-ΧΕΙΛΑΡΗ και η ΑΓΑΠΗ ΚΛΕΙΔΟΠΟΥΛΟΥ εκφράζουν  τη στήριξή τους  στη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού Αργυρούπολης και στο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.  

Οι δηλώσες: 
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Φίλες και φίλοι,
Ζώντας σε μια εποχή που την χαρακτηρίζουν η αναλγησία, η φτωχοποίηση, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η ισοπέδωση των εργασιακών κεκτημένων και η διάλυση θεσμών, αξιών αλλά και ζωών είναι επιτακτικό μας καθήκον να αντιδράσουμε και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Σ` αυτό τον αγώνα θεωρώ ότι θα πρέπει να συμπορευτούμε με ανθρώπους έμπειρους και ικανούς, όπως είναι ο τωρινός και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, που με σεμνότητα και ήθος παλεύουν για μια κοινωνία αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, συμμετοχής και ανάπτυξης με τον άνθρωπο στο επίκεντρό της. Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, συστρατεύομαι με μια δημοτική αρχή που σέβεται τη νομιμότητα και τις δημοκρατικές διαδικασίες, διαχειρίζεται με εντιμότητα και διαφάνεια το δημόσιο χρήμα, αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια και ευαισθησία τους πολίτες αυτού του τόπου και υλοποιεί με εργατικότητα και αποτελεσματικότητα έργα προστασίας και αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής τους.
Δηλώνω τη στήριξή μου και αναγγέλλω την υποψηφιότητά μου στο συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης», υποσχόμενη να αγωνιστώ  με δυναμισμό και ανθρωπιά για μια πόλη καλύτερη και ομορφότερη, για την πόλη όπου μεγάλωσα, ζω και εργάζομαι -  την πόλη που αγαπώ.
 Με εκτίμηση

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 
Απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ειδίκευσης στην κατεύθυνση «Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας, Λαογραφία και Πολιτισμός» (Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης – Ε.Κ.Π.Α.
Κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών στην Ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Τ.Δ.Ε.).
Εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης.



ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΡΦΑΚΗ-ΧΕΙΛΑΡΗ

Φίλες και φίλοι,
Αν και δεν υπήρξα γέννημα θρέμμα του Ελληνικού, από την πρώτη στιγμή που περπάτησα στην πλατεία της Ιασωνίδου και αντάλλαξα τις πρώτες καλημέρες αισθάνθηκα ότι ανήκω εδώ.
Από τότε έχουν περάσει 11 χρόνια. Εδώ είναι το σπίτι μου. Εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μου κι εδώ βρίσκεται το ορμητήριό μου για κάθε όραμα που έχω για την περιοχή.
Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού και μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ελληνικού - Αργυρούπολης, τέσσερα χρόνια τώρα αγωνίζομαι καθημερινά για τα μικρά και τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν και μας συνθλίβουν.
Στον αγώνα αυτό ο δήμαρχός μας, Χρήστος Κορτζίδης, στάθηκε πάντα στο πλευρό μας. Με μια πελώρια αγκαλιά σε κάθε ελπιδοφόρο οραματιστή και σε κάθε, πολλά υποσχόμενη, πρόκληση στήριξε και συνεχίζει σταθερά να στηρίζει κάθε προσπάθεια προς όφελος των δημοτών. Η διαφάνεια, το κύρος, η πολιτική ακεραιότητα και συνέπεια, το ήθος, η απλότητα του Χρήστου Κορτζίδη έχουν αποδειχθεί στην πράξη. Είναι δήμαρχος για όλους πέρα από παρατάξεις και κομματικές ιδεολογίες και γι΄ αυτό τόσα χρόνια ο κόσμος συνεχίζει να τον εμπιστεύεται.
Έτσι λοιπόν, όταν μου άπλωσε το χέρι να ταξιδέψουμε στο ίδιο πολιτικό σκαρί που άντεξε τρικυμίες στο χρόνο και έβγαλε το Δήμο μπροστάρη σε κάθε δίκαιο αγώνα, δε χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ. Η ιδεολογική μας σύγκλιση διευκολύνει απεριόριστα την ανταλλαγή απόψεων, μα πάνω απ' όλα, μοιραζόμαστε κοινά οράματα.
Περιστοιχισμένη από ανθρώπους που σέβομαι  πολύ, δεσμεύτηκα τόσο στην παράταξη "Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης", όσο και στον εαυτό μου ότι θα σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και θα αγωνιστώ, όπως ξέρω να κάνω πάντα, για να καμαρώνουμε το Δήμο μας πρωτοπόρο με ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΡΤΖΙΔΗ.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΑΡΦΑΚΗ-ΧΕΙΛΑΡΗ


ΑΓΑΠΗ ΚΛΕΙΔΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτόχθων κάτοικος της Αργυρούπολης, παρακλάδι προσφυγικών οικογενειών που εγκαταστάθηκαν, τελικά, σε αυτά τα μέρη και με πολλούς αγώνες , αντιμετωπίζοντας διαρκώς αντιξοότητες ανάστησαν τις πόλεις μας, την πόλη μας πια, την Αργυρούπολη και το Ελληνικό!
Εκτός από κάποια χρονικά διαστήματα που, εκ των πραγμάτων, αναγκάστηκα να ζήσω αλλού, ζω, εργάζομαι, δραστηριοποιούμαι την τελευταία εικοσαετία στα «μέρη» μας.
Διατηρώντας, από τα εφηβικά μου χρόνια ακόμα ,στο νου και την καρδιά την παρακαταθήκη των ανθρώπων που μας «ανέστησαν», συμμετέχω ενεργά και με διάρκεια, με κάθε τρόπο στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.
Κι επειδή όπως σοφά έλεγαν οι παλιοί «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», να καταλήξουμε στο δια ταύτα, μερικές σκέψεις:

«Γιατί Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης;»
«Γιατί δήμαρχο τον Χρήστο Κορτζίδη;»
«Γιατί να εμπιστευτεί κανείς αυτή τη σύσταση του δημοτικού συμβουλίου;»

α)Γιατί συναντιόμαστε διαρκώς στους κοινούς αγώνες για να διατηρήσουμε την πόλη μας ανθρώπινη και βιώσιμη…
β)Γιατί όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως τα τελευταία, αυτά του μνημονίου και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής δοκιμάστηκε και άντεξε, με τα πενιχρά μέσα που διέθετε, στην πράξη όσον αφορά τα ζητήματα «αλληλεγγύης» αλλά ακόμα και διαχείρισης του «αδύνατου»…
γ)Επειδή εμείς όλοι, που έχουμε ζήσει τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας και έχουμε αξιολογήσει κάθε φορά τις προθέσεις τους και τα αποτελέσματα των αποφάσεών τους…
δ) Επειδή το να υπόσχεται κανείς «λαγούς με πετραχήλια» , την εποχή που βιώνουμε με τρόμο την λαίλαπα στην οποία μας οδήγησαν οι ίδιοι, το λιγότερο αποδεικνύει τον απόλυτο αμοραλισμό τους και τους καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνους…
ε) Επειδή πολλά μέτωπα είναι ακόμα ανοιχτά και αφορούν στις ζωές μας και αυτές των παιδιών μας: Μητροπολιτικό πάρκο, Ναστέϊκα, ΚΥΤ, παραλίες, μαρίνες, διαχείριση της δημόσιας περιουσίας…
στ) Επειδή με την κατάρρευση των δομών υγείας , το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού πρέπει να σωθεί , πάση θυσία…
ζ) Επειδή στα παιδιά μας δεν αξίζει αυτό το ζοφερό μέλλον που τους υπόσχεται αυτή η «τάξη πραγμάτων» και οι υπηρέτες της
η) Επειδή, εμείς ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ και δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν
θ) Επειδή η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει τη δύναμή της, στα πλαίσια της στοιχειώδους δημοκρατίας…
ι) Επειδή, στην ιστορική συγκυρία στην οποία ζούμε, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχουν επικοινωνιακά περιθώρια, αλλά προέχει να ζήσουμε και να «ξανασηκωθούμε»
Και, τέλος … επειδή αυτή τη στιγμή όποιος δεν είναι με τους ανθρώπους και τη ζωή … είναι με τους «άλλους», τους «δήμιους» του ελληνικού λαού…

Στηρίζουμε την Δημοτική Συνεργασία και τον Χρήστο Κορτζίδη για να αντισταθούμε σε κάθε πολιτική που στοχεύει να οδηγήσει σε μαρασμό την κοινωνία και τη δημοκρατία!

Αγάπη Ν.Κλειδοπούλου, δασκάλα στο 11ο Δ,Σ,Αργυρούπολης

(agapiklidopoulou@yahoo,gr)
  • Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής και του ΠΤΔΕ του πανεπιστημίου Κρήτης Mph στις Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία, Νομική Σχολή,Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
    Υποψήφια Διδάκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου παν/μίου Θες/νίκης.

  • Μέλος τα προηγούμενα χρόνια του Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ» καθώς και μέλος μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορικών της Εκπαίδευσης.
                                        
      

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.