Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα νίκης και από την Αργυρούπολη.


Μετά τους πολίτες του Ελληνικού χθες, οι πολίτες της Αργυρούπολης έστειλαν σήμερα το δικό τους μήνυμα εμπιστοσύνης, στο Χρήστο Κορτζίδη και τη Δημοτική Συνεργασία. Χθες  πλημμύρισαν την πλατεία Σουρμένων απόψε την πλατεία Δημαρχείου, στις κεντρικές εκλογικές συγκεντρώσεις της παράταξης μας.
 Ο Χρήστος Κορτζίδης  μίλησε  για όλα τα θέματα που είχε αναφερθεί και  στο Ελληνικό και επιπλέον-απαντώντας στους ισχυρισμούς περί διαφορετικής αντιμετώπισης των δύο κοινοτήτων- εξήγησε με πειστικό τρόπο και παραδείγματα ότι το ενδιαφέρον της παράταξης μας  είναι ίδιο και για τις δύο κοινότητες του δήμου μας. 
Είπε λοιπόν για το θέμα αυτό:



Σκεφτόμαστε και ενδιαφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο και για τις δύο κοινότητες του δήμου μας.

Στα 3,5 χρόνια που είμαστε στη διοίκηση του ενιαίου δήμου, μέσα από τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, όπως η ενοποίηση των υπηρεσιών, οι μεγάλες περικοπές στα έσοδα, οι δυσκολίες με το προσωπικό, η διόγκωση της γραφειοκρατίας και του φόβου ανάληψης ευθύνης, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε όπου ήταν δυνατόν τις λειτουργίες και υπηρεσίες του δήμου.  Αλλού το πετύχαμε ικανοποιητικά, αλλού είχαμε μια υποχώρηση.

Θα ήθελα να σταθώ λίγο στον απολογισμό της δουλειάς μας, γιατί από ορισμένους συμπολίτες μας δεχόμαστε το παράπονο ότι δεν φροντίσαμε όσο θα έπρεπε την Αργυρούπολη.
Είναι εύκολο να εκφράσει κάποιος ένα τέτοιο παράπονο, με μια πρώτη σκέψη, χωρίς να βάλει κάτω όλα τα δεδομένα, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Να σας πω όμως ότι ενώ εδώ υπάρχουν Αργυρουπολίτες που μου λένε ότι δε φροντίζω για την Αργυρούπολη όσο για το Ελληνικό, στο Ελληνικό αντίθετα μου λένε ότι δεν το φροντίζω όσο πριν γιατί ασχολούμαι πολύ με την Αργυρούπολη.
Η αλήθεια είναι ότι με τον ίδιο τρόπο σκεφτόμαστε και ενδιαφερόμαστε και για τις δύο κοινότητες του δήμου μας.
Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, γιατί δεν ταιριάζει στη λογική μας.
Κάποιος που παλεύει για τους ανθρώπους, που παλεύει για να αλλάξει την κοινωνία δεν μπορεί να σκέφτεται τοπικιστικά και να ξεχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα σε ποιο δρόμο μένουν.
Εμείς έχουμε ένα πρόσωπο και στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη.
Άλλοι είναι που έχουν δύο πρόσωπα και πάνε στο Ελληνικό και λένε ότι είμαστε μια ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ και έρχονται στην Αργυρούπολη και λένε ότι πρέπει να βγάλουμε Αργυρουπολίτη δήμαρχο.
Αυτό είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους, που τίποτε καλό δεν μπορεί να φέρει για κανέναν, ούτε στο Ελληνικό ούτε στην Αργυρούπολη.
Αλήθεια μπορεί κανένας στα σοβαρά να πιστεύει ότι το μέλλον της πόλης μας εξαρτάται από τη διεύθυνση κατοικίας του δημάρχου;
Όσους ποντάρουν σε ένα τέτοιο επιχείρημα πρέπει ο κόσμος να τους τιμωρήσει και πρώτα  απ’ όλα οι Αργυρουπολίτες και οι Αργυρουπολίτισσες.

ΒΙΝΤΕΟ 1 (απόσπασμα)
ΒΙΝΤΕΟ 2 (απόσπασμα)

Ας δούμε όμως συγκεκριμένα τι κάναμε για την Αργυρούπολη αυτά τα 3,5 χρόνια.
Μπορώ να σας πω 4 βασικά πράγματα.

1ον Ελαφρύναμε οικονομικά εκατοντάδες οικογένειες της Αργυρούπολης, από διάφορες οικονομικές επιβαρύνσεις που πλήρωναν στο δήμο.
Το ότι καταργήσαμε τα τροφεία και παίρνουμε και περισσότερα παιδιά, περίπου 700 κάθε χρόνο, στους παιδικούς σταθμούς δεν είναι μια σημαντική προσφορά;
Το ότι εξυπηρετούνται περίπου 1500 παιδιά δωρεάν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης δεν είναι μια σημαντική προσφορά;
Το ότι μειώσαμε σημαντικά τα δίδακτρα στο Ωδείο από 56% έως 72% δεν είναι μια σημαντική προσφορά;
Το ότι μειώσαμε κατά 23%  τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στα καταστήματα δεν είναι ένα θετικό δείγμα γραφής;
Κραυγάζει η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ακόμα και στο θάνατο μας χωρίζει ο δήμαρχος.
Και αναφέρεται στη διαφορά που υπάρχει στα τέλη νεκροταφείου ανάμεσα σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.
Με συγχωρείται αλλά και αυτό είναι λαϊκισμός του αισχίστου είδους.
Διότι παραγνωρίζουν όλα τα άλλα και πιάνονται από ένα ζήτημα που και σε αυτό έχουν άδικο.
Γιατί όταν αναλάβαμε εμείς ο Αργυρουπολίτης πλήρωνε  670 ευρώ για την ετήσια παράταση ταφής μετά την πρώτη τριετία και τώρα πληρώνει 300.
Και σε αυτό τον ελαφρύναμε.
Δεν τα εξισώσαμε ακόμη με του Ελληνικού που είναι 80 ευρώ. Αλλά αυτό θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ακούστε αγαπητοί φίλοι και φίλες.
Για άλλα ζητήματα είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την κριτική για αδυναμίες και λάθη μας αλλά σε αυτό το ζήτημα είμαστε απόλυτα συνεπείς σε αυτό που είχαμε προεκλογικά δεσμευτεί το 2010, ότι δηλαδή σταδιακά θα εξισώσουμε τις διαφορές που υπήρχαν στις δύο κοινότητες, ανάλογα και με τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου.
Αυτό και κάναμε.
Και πόσο έντιμο είναι να κραυγάζουν οι της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ότι εμείς διαχωρίζουμε ακόμη και στο θάνατο τους πολίτες;
Όταν ήταν αυτοί στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου είχαν εκτινάξει στα ύψη τα τέλη και τις άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις των Αργυρουπολιτών  προς το δήμο, σε εποχές που ο δήμος ήταν σε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση και τώρα απαιτούν από εμάς σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση να κάνουμε τα πάντα δια μαγείας.
Οι Αργυρουπολίτες πρέπει να τους τιμωρήσουν για τη συμπεριφορά τους αυτή.
Γιατί δεν έχουν καμία συναίσθηση των ευθυνών τους και το μόνο που κάνουν είναι να συκοφαντούν τους αντιπάλους τους.

2ον Κάναμε πολλές παρεμβάσεις συντήρησης σε κτίρια και εγκαταστάσεις του δήμου.
Στα σχολεία για παράδειγμα.
Στα περισσότερα σχολεία της Αργυρούπολης κάναμε παρεμβάσεις είτε εργασίες μόνωσης, είτε αποκατάσταση εξωτερικών όψεων, είτε ανακατασκευή τουαλετών, είτε βαψίματα, είτε αλλαγή λεβήτων και σωληνώσεων θέρμανσης.
Σε αθλητικές εγκαταστάσεις κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις, στο κλειστό Ολυμπίας, στο κολυμβητήριο, στο 1ο γήπεδο ποδοσφαίρου, ανακατασκευάσαμε το τάπητα σε ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ.
Όλα αυτά δεν είναι έργο; Πώς γίνανε; Από μόνα τους;

3ον Ολοκληρώσαμε ορισμένα συνεχιζόμενα έργα.
Σπεύδω να διευκρινίσω ότι δεν προσπαθούμε να καπηλευτούμε τα έργα αυτά.
Γιατί με τον ένα ή άλλο τρόπο είχαν ξεκινήσει από προηγούμενες δημοτικές αρχές.
Πρέπει όμως να λέμε την αλήθεια.
Ότι ένα έργο δεν αρκεί μόνο να το αποφασίσεις ή να έχεις έγκριση της χρηματοδότησής του ή και να το έχεις ακόμη ξεκινήσει.
Μέχρι να τελειώσει και να παραδοθεί για χρήση χρειάζεται σε πολλές περιπτώσεις μεγάλη προσπάθεια, χρόνος, κόπος και διάθεση δυνάμεων, οι οποίες δεν είναι απεριόριστες.
Αυτό κάναμε ως διοίκηση σε συνεργασία με την τεχνική κυρίως υπηρεσία του δήμου και την οικονομική.
Και αυτό είναι έργο για την Αργυρούπολη που έγινε αυτά τα 3,5 χρόνια.
Δείτε πιο συγκεκριμένα:
Το ΚΑΠΗ στην οδό Ολυμπίας.
Το κτίριο του Καλού Σαμαρείτη.
Ο ποδηλατόδρομος.
Το γήπεδο ποδοσφαίρου και ο παιδικός σταθμός.
Όλα αυτά λοιπόν είναι έργα για την Αργυρούπολη που χρειάστηκε προσπάθεια για να γίνουν και σε αυτά είχαμε τη συμβολή μας ως δημοτική αρχή.

4ον Στο τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.
Εδώ δώσαμε μεγάλο βάρος και αναπτύχθηκε μια αξιόλογη δραστηριότητα.
Και ήταν σημαντική η προσφορά των εθελοντών που με την ευκαιρία θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω.
Εκατοντάδες οικογένειες της Αργυρούπολης ωφελήθηκαν και ωφελούνται από τις δράσεις αυτές.
Από το ΜΚΙΕ, την τράπεζα τροφίμων, την ανοιχτή κουζίνα, τη διανομή τροφίμων χωρίς μεσάζοντες, το δημοτικό ανταλλακτήριο, το κοινωνικό φροντιστήριο που πρόσφατα ξεκινήσαμε, τα δεκάδες προγράμματα προληπτικής ιατρικής.
Όλα αυτά είναι δουλειά, είναι προσφορά στην πόλη, στην Αργυρούπολη.

Μπορεί να πει κανείς ότι έπρεπε να γίνουν περισσότερα και σε άλλους τομείς δράσης του δήμου.
Αυτό να το δούμε αλλά κατ’ αρχήν να δούμε αυτά που έγιναν.
Και να απαντήσουμε σε αυτούς που λένε ότι αδιαφορήσαμε ή παραμελήσαμε την Αργυρούπολη.
Μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα;
Δεν ισχυριζόμαστε ότι εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια.
Απλά σας ζητούμε να μας κρίνετε αντικειμενικά, με βάση την πραγματικότητα που ζούμε.
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τι μπορούσαμε να κάνουμε τις προηγούμενες τετραετίες, με αυτό που μπορέσαμε να κάνουμε αυτά τα 3,5 χρόνια, που τα δεδομένα έχουν ανατραπεί δραματικά.

Όταν ολόκληρη η κοινωνία τσακίζεται από την πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικα, όταν η κάθε λαϊκή οικογένεια ανεβαίνει καθημερινά το Γολγοθά για την επιβίωση, πρέπει να μην ξεχνάμε ότι και οι δήμοι δεν είναι έξω από αυτή την κατάσταση, δεν είναι αλώβητοι.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.