Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το "στολίδι" στο λόφο Τρουμπάρι και η σκληρή πραγματικότητα.

Η τελευταία μίσθωση του τουριστικού περιπτέρου στο λόφο Τρουμπάρι έγινε στις 5/8/08. Το μισθωτήριο -υπό φυσιολογικές συνθήκες- έληγε στις 31/10/17.

Η διοίκησή μας, όταν ανέλαβε το 2011, βρήκε οφειλές του μισθωτή προς το δήμο από το 2010. Με ενέργειές μας, κατά τη διάρκεια του 2011, εισπράχθηκαν οι οφειλές του 2010 και ένα μεγάλο τμήμα των οφειλών του 2011.

Στις αρχές του 2012 οι μισθωτές έκλεισαν την επιχείρηση και εξαφανίσθηκαν χωρίς καμία συνεννόηση με το δήμο. Η οικονομική και νομική υπηρεσία του δήμου προσέφυγαν σε όλες τις απαιτούμενες νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα αλλά και να ανοίξουν το κτήριο.
 
Αυτό έγινε κατορθωτό στις αρχές του 2013.

Για να γίνει όμως νέος διαγωνισμός για την εκμίσθωση ήταν απαραίτητο να γίνουν πολλές ακόμα διαδικασίες. Η σοβαρότερη απ' αυτές ήταν είτε η τακτοποίηση είτε η κατεδάφιση όλων των αυθαίρετων κατασκευών που ήταν υπερδιπλάσιες από τις προβλεπόμενες στην οικοδομική άδεια. (Σύμφωνα με την οικοδομική άδεια επιτρέπονταν 127,33 τ.μ. ενώ κατασκευάσθηκαν 462,42 τ.μ. -υπέρβαση 263%- χωρίς να προσμετρούνται οι ημιυπαίθριοι χώροι).
 
Οι αυθαιρεσίες αυτές έγιναν επί δημαρχίας του κου Τσαρπαλή που περηφανεύεται για το «στολίδι». Στις φωτογραφίες που αναρτά αποφεύγει να εμφανίζει αυτές τις αυθαίρετες υπερβάσεις.

Ένα τεμάχιο από τα αυθαίρετα "στολίδια"
που παρέδωσε η δημαρχία του κ.Τσαρπαλή

Μόλις τον Ιανουάριο του 2014 με την ψήφιση του νόμου 4178/2013 δόθηκε η δυνατότητα νομιμοποίησης των αυθαιρέτων επεκτάσεων.
 
Η διοίκησή μας -σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι κ.κ. Κωνσταντάτος και Τσαρπαλής- ενδιαφέρθηκε να δοθεί λύση στο πρόβλημα και μέσω της τεχνικής υπηρεσίας προχώρησε κατά προτεραιότητα σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και εργασίες. Χάρη στη δική μας δουλειά ο κ. Κωνσταντάτος είναι σήμερα σε θέση να μισθώσει εκ νέου το τουριστικό περίπτερο. Η διοίκησή μας έλυσε το πρόβλημα που γεννήθηκε επί θητείας του συνεργάτη του, κ.Τσαρπαλή.
 
Να προσθέσουμε ότι οι εργασίες και οι διαδικασίες που έγιναν επιβάρυναν το δήμο και οικονομικά. Μόνο το τέλος υπαγωγής ήταν 2.000 ευρώ.
 
Και τι να πρωτοτακτοποιήσει κανείς;
 
Μήπως δεν είναι αλήθεια ότι για παρόμοιους λόγους ο κινηματογράφος στη ταράτσα του «Μίκης Θεοδωράκης» μέχρι πέρισι λειτουργούσε χωρίς άδεια; Μόλις φέτος -χάρη στις δικές μας ενέργειες- έγινε δυνατό να λειτουργήσει με άδεια.
 
Για να μη πούμε για την κατάσταση στον περιβάλλοντα χώρο του περίπτερου στο λόφο Τρουμπάρι, το 2011. Τις υπαίθριες αποθήκες της καφετέριας, τα σκουπίδια στο άλσος, τα ξερά δένδρα, τα ξερά χόρτα.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση του κτηρίου είναι κακή. Έχει υποστεί βανδαλισμούς και κλοπές. Είναι πολύ δύσκολο ένα τέτοιο κτήριο που είναι ανοιχτό από παντού, να φυλάσσεται από βανδαλισμούς όταν δεν είναι σε λειτουργία. Μια ματιά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης με τα ξενοίκιαστα καταστήματα είναι αρκετή καθώς αυτά γίνονται στόχος διάφορων ανεγκέφαλων.
Οι άνθρωποι καλής θέλησης καταλαβαίνουν τη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης και της καταστροφής που αυτή συνεπάγεται και δεν παρασύρονται από το δηλητήριο της συκοφαντίας και της διαστρέβλωσης.
 
Στις 31/3/14 το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκ νέου μίσθωση του χώρου.

Η τεράστια διαδρομή διανύθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου.
Η καινούργια ας την τελειώσει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.