Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΔΡΙΚΑ ΡΟΥΧΑ, ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ "ΥΠΟΣΤΕΓΟ"

Ο Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες μετά τις 7 μ.μ. θα συγκεντρώνει αντρικά ρούχα, κουβέρτες και σκεπάσματα για τους μετανάστες που κρατούνται στο κέντρο κράτησης μεταναστών Ελληνικού.


ΝΟΜΙΜΟΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
Με την οδηγία 2005/85/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η φυλάκιση των μεταναστών που εισήλθαν σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα, μπορεί να παρατείνεται έως και 180 ημέρες!  
Ακόμη και αυτό όμως το εξωφρενικό όριο παραβιάζεται συστηματικά. Πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου κρατούμενοι μετανάστες στα κρατητήρια του Ελληνικού, φυλακισμένοι πάνω από 180 ημέρες, διαμαρτυρήθηκαν για την παράνομη κράτησή τους και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους στα κρατητήρια καθώς σε αυτά στοιβάζονται 100 περίπου άνθρωποι. Τρεις μάλιστα μετανάστες απείλησαν ότι να κρεμαστούν εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι.
Μέχρι στιγμής, 150 αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης έχουν κρίνει παράνομη την παράταση της διοικητικής κράτησης πέραν του 18μηνου και έχουν αφήσει ελεύθερους τους μετανάστες που προσέφυγαν εναντίον της.
Το ίδιο συμβαίνει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το οποίο ρίχνει απανωτές «καμπάνες» στην ελληνική κυβέρνηση για παράνομη κράτηση μεταναστών.

Μπράβο λοιπόν στο ΥΠΟΣΤΕΓΟ για την πρωτοβουλία του, καθώς το δηλητήριο του φασισμού ρίχνεται σε σταθερές δόσεις στην ελληνική κοινωνία και κάθε πράξη που στρέφει το νου μας και το βλέμμα μας στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών, πρέπει να στηρίζεται.


Στοιχεία επικοινωνίας με το Υπόστεγο:
Email: steki.ypostego@gmail.com
Τηλέφωνο : 6945217260
Διεύθυνση : 25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.