Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

LA MUNICIPALITE JE SUIS ?

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η παράταξή μας παραβρέθηκε σε αυτά με πολυμελή αντιπροσωπεία. 
Το πρωί της ίδιας ημέρας ζητήσαμε από τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μηνόπουλο να χαιρετήσει εκπρόσωπος της παράταξής μας. Το μεσημέρι ο κ.Μάνταλος μας πληροφόρησε ότι δεν μπορούμε να έχουμε το λόγο γιατί θα μιλήσει μόνο ο δήμαρχος και η διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Αυτή ήταν η "εξήγηση".
Μόνο όποιος δεν αντέχει τη διαφορετική άποψη και αποζητά λιβάνισμα και χειροκρότημα συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο στους εκλεγμένους εκπροσώπους μιας άλλης παράταξης του δημοτικού συμβουλίου. Η αλαζονεία όμως είναι δείγμα αδυναμίας και όχι ισχύος.
Εμείς παραθέτουμε εδώ το χαιρετισμό του δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας και πρώην αντιδημάρχου κ. Γιάννη Μαραγκού, που δεν άντεξε ο κ. Κωνσταντάτος να ακούσει στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
"Καλησπέρα.
Σαν εκπρόσωπος της παράταξής μας, της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού - Αργυρούπολης, θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία και την αγωνία μας για την ανάγκη ύπαρξης και δημιουργίας τέτοιων δομών, όπως είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, τα συσσίτια και οι κοινωνικές κουζίνες.
Όλα αυτά δείχνουν ολοφάνερα πως τα μνημόνια, η ανεργία και η υπερφορολόγηση των πολιτών, οδηγούν στην ανέχεια και στην καταστροφή αρκετές οικογένειες.
Σαν διοίκηση την προηγούμενη περίοδο αναπτύξαμε και στηρίξαμε διάφορες δράσεις αλληλεγγύης όπως τη δημοτική τράπεζα τροφίμων, το εμπόριο χωρίς μεσάζοντες, το ανταλλακτήριο ρούχων και ειδών ανάγκης, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο κ.ά.
Βασικός στόχος εκτός από τη στήριξη των οικογενειών που έχουν πληγεί από την κρίση ήταν η ανάπτυξη ενός κινήματος αλληλεγγύης που θα στηρίξει το λαό, θα αντισταθεί και θα ανατρέψει όλους όσους ευθύνονται για αυτή την κατάσταση.
Η σημερινή διοίκηση του δήμου εγκαινιάζει σήμερα το κοινωνικό παντοπωλείο, σε ένα νέο χώρο και με αρκετές διαφορές στη λειτουργία από τη δημοτική τράπεζα τροφίμων που λειτουργήσαμε την προηγούμενη περίοδο.
Ο στόχος παραμένει ο ίδιος και όλη αυτή η προσπάθεια θα στηριχτεί και πάλι από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου και τις υπαλλήλους της, οι οποίες έχουν και τη γνώση αλλά και την εμπειρία για να βοηθήσουν αυτό το δύσκολο εγχείρημα.
Από αυτό το βήμα θέλω για μια ακόμα φορά να τις ευχαριστήσω για την συνεργασία μας.
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και να δηλώσουμε ότι η παράταξή μας θα είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια".
  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.