Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΡΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Με κείμενο που έχει τίτλο: «Η Ρένα είναι οφσάιντ» και αναρτήθηκε στο Blog της Λαϊκής Συσπείρωσης, η τελευταία επιτίθεται εντελώς αναιτιολόγητα στη Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης για το θέμα των ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π. (Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων).Σε αυτήν όμως αφού πρώτα κάνει τρία σοβαρά λάθη, έχει και μια ουσιαστική παρανόηση.

Πρώτο λάθος: ο συντάκτης της Λαϊκής Συσπείρωσης κατηγορεί την παράταξή μας για άποψη που δήθεν εκφράστηκε σε Δημοτικό Συμβούλιο, από «δημοτικό σύμβουλο και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» ότι «οι ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. αποτελούν λύση για τη λειτουργία των δομών και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Μίλησε για αλληλέγγυα οικονομία και για αριστερή πρόταση». Στην πραγματικότητα, ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος δεν υποστήριξε ποτέ κάτι τέτοιο.
Δεύτερο λάθος (και πιο σοβαρό): ο συντάκτης του κειμένου αγνοεί ή αποσιωπά το τι ψήφισαν τελικά τα μέλη της παράταξής μας στο δημοτικό συμβούλιο, ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος στον οποίο αναφέρεται το κείμενο.
Τρίτο λάθος: με την ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση επιτίθεται άδικα στους δέκα δημάρχους της ριζοσπαστικής αριστεράς οι οποίοι με συνέπεια, και σταθερότητα υποστήριξαν ότι οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., οι ΜΚΟ και οι ολιγόμηνες συμβάσεις δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα δημιουργούν πολλά περισσότερα.
Και μία (ηθελημένη) παρανόηση: τελικά ποια είναι η θέση (αλλά και η πράξη) της Δημοτικής Συνεργασίας;
Για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, η Δημοτική Συνεργασία με συνέπεια τόσο από θέση δημοτικής αρχής στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης όσο και από θέση αντιπολίτευσης, τάχθηκε εναντίον των ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π.
Ταυτόχρονα υπερασπίστηκε - όχι με ευχολόγια και αφορισμούς- αλλά έμπρακτα τη θέση των εργαζομένων στους δήμους. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε, η Δημοτική Συνεργασία ήταν αυτή που συνέχισε να διατηρεί στις θέσεις τους συμβασιούχους υπαλλήλους του Δήμου στους οποίους έληξε η σύμβασή τους, με «εντέλλεσθε», κίνηση για την οποία διώκεται ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης, τη στιγμή που άλλοι δήμαρχοι που υποστήριζε το ΚΚΕ δεν τόλμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Σαν δημοτική αρχή η παράταξή μας ήταν δίπλα σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών του δήμου με μόνιμες και σταθερές προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Και ένα γενικότερο ζήτημα που δεν αφορά ούτε τα λάθη, ούτε τις παρανοήσεις που μπορεί να γίνουν. Η Λαϊκή Συσπείρωση με το κείμενο αυτό ταυτίζει αν και γνωρίζει ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές παρατάξεις, τη Δημοτική Συνεργασία με τη Δύναμη Ζωής. Εξ αυτού και μόνο, φαίνεται ή ότι δεν καταλαβαίνει ή ότι κάνει πώς δεν καταλαβαίνει. Και αν ισχύει το πρώτο, εντάξει δεν πειράζει. Εάν όμως ισχύει το δεύτερο, τότε η διαστρέβλωση που επιχειρείται δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των κοινωνικών αντιστάσεων απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλούς αγώνες να έχουμε!

  Η Δημοτική Συνεργασία Αργυρούπολης-Ελληνικού χαιρετίζει όλους/-ες τους συνδημότες και συνδημότισσες που την ανέδειξαν αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο, ενισχυμένη σε έδρες και ποσοστά.

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων.