Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ORNITALIA

«Μπάζει από παντού» η απάντηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Πέτρου Ξηνταβελώνη στα ερωτήματα τα οποία θέσαμε για την παραχώρηση καταστήματος στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου Ιμέρας του δήμου στην εταιρεία ORNITALIA.

1. Ισχυρίζεται ο κ. Ξηνταβελώνης ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη μεταστέγαση του μισθωτή Μ.Χαραμουντάνη από το κατάστημα Β-3 του 2ου ορόφου στο κατάστημα Ι-2 του ισογείου αλλά μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες, ο μισθωτής θα μεταφερθεί προσωρινά στο κατάστημα Ι-7 του ισογείου.
Όπως όμως προκύπτει από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου, η απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο ήταν η προσωρινή μεταστέγαση του μισθωτή στο κατάστημα Ι-2 του ισογείου.
2. Ισχυρίζεται ο κ. Ξηνταβελώνης ότι μεταξύ δήμου και μισθωτή υπεγράφη ιδιωτικό συμφωνητικό παράδοσης χώρου βάσει του οποίου ο μισθωτής δικαιούται να μεταστεγάσει προσωρινά στο παραχωρούμενο κατάστημα Ι-7 επιχείρηση συμφερόντων του η οποία σήμερα στεγάζεται στο κατάστημα Ι-4 του ίδιου εμπορικού κέντρου (πρόκειται για την εταιρεία ORNITALIA η οποία ανήκει στον ίδιο μισθωτή).
Όπως όμως προκύπτει από την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας με τα συνημμένα σε αυτήν έγγραφα και από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου, η απόφαση για μετεγκατάσταση αφορά στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Μ. Χαραμουντάνη που στεγάζεται στον 2ο όροφο στο κατάστημα Β-3 και όχι στην εταιρεία ORNITALIA του ιδίου μισθωτή η οποία στεγάζεται στο ισόγειο στο κατάστημα Ι-4 του εμπορικού κέντρου.
Η παραχώρηση του καταστήματος Ι-7 στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου Ιμέρας του δήμου, στην εταιρεία ORNITALIA συμφερόντων Μ. Χαραμουντάνη θα μπορούσε να γίνει μόνο κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού και εφόσον η εταιρεία έδινε την καλύτερη προσφορά.
Η διοίκηση Κωνσταντάτου παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας προσφέροντας στον ιδιοκτήτη της ORNITALIA ένα κατάστημα επιφάνειας 316 τ.μ. έναντι 240,97 € μηνιαίως! Δηλαδή στην τιμή που νοικιάζει κατάστημα επιφάνειας 46,90 τ.μ. στον δεύτερο όροφο του κτηρίου (β-3), για το αρχιτεκτονικό του γραφείο!
Η απάντηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Πέτρου Ξηνταβελώνη, εγείρει επίσης ζήτημα παραποίησης αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.