Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (βίντεο)

Μαζική υπήρξε η ανταπόκριση στο κάλεσμα της παράταξής μας για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις μετά την υπογραφή του Συμφώνου Κατανόησης μεταξύ κυβέρνησης και ομίλου Λάτση και τη διαρροή στον τύπο του σχεδίου Foster που συνιστά το master plan του «επενδυτή».

Σε τρία σημεία επικεντρώθηκε η ομιλία του Χρήστου Κορτζίδη. 
Πρώτο σημείο: η συμφωνία 
Μετά και τις «βελτιώσεις» παραμένει μια κακή συμφωνία που θα επιδράσει αρνητικά, σε βάρος του περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας.
Δεύτερο σημείο: υπάρχει εναλλακτική πρόταση;
Το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού μπορεί να γίνει ένας σημαντικός Πόλος Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Αθλητισμού διεθνούς εμβέλειας και ανοιχτό στους κατοίκους της Αττικής, ένας πόλος έλξης εναλλακτικού φυσιολατρικού/πολιτισμικού τουρισμού, που λειτουργεί όλο τον χρόνο και ενεργοποιεί φθίνουσες υπηρεσίες και αδιάθετα ακίνητα στους παρακείμενους δήμους και το παράκτιο μέτωπο από το ΣΕΦ έως το Λαύριο, να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και ταυτόχρονα στην οικολογική και πολιτισμική αναβάθμιση της Αττικής. 
Τρίτο σημείο: το Ελληνικό τελείωσε; 
Υπάρχουν ακόμη περιθώρια να ακυρώσουμε αυτό που πάει να γίνει και πρέπει να δώσουμε τον αγώνα σε όλα τα μέτωπα.
Ο ελάχιστος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να ακυρωθεί η παραχώρηση στο Λάτση ως παράνομη και καταχρηστική σε βάρος του δημόσιου. Δεν θα λύσει οριστικά το ζήτημα αλλά θα είναι μια σημαντική νίκη που κρατάει το ζήτημα ζωντανό.
Άρα όχι στην παγίδα της βελτίωσης της σύμβασης παραχώρησης αλλά ακύρωσή της.
Ο Χρήστος Κορτζίδης τόνισε ότι καθένας έχει δικαίωμα να έχει την άποψή του και να ασκεί κριτική σε άλλους.
Αυτό όμως δεν πρέπει να εμποδίζει την κοινή δράση σε ένα κοινό στόχο, έστω και μερικό αν βοηθάει το κίνημα να έχει μια νίκη. 

Ολόκληρη η ομιλία του Χρήστου Κορτζίδη στο βίντεο που ακολουθεί.



Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμούς από τον Χρήστο Βρετάκο δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας, τον Μπατσέα Πέτρο εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, τον Ορφανό Θάνο πρ. δήμαρχο Αλίμου, Κόκορη Κώστα πρ. δήμαρχο Γλυφάδας, Κλαυδιανό Δημήτρη από τη δημοτική κίνηση Άνω Κάτω στο Καλαμάκι, Ταστάνη Τάσο από τη δημοτική κίνηση Ανατροπή Γλυφάδας.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν η Νάντια Βαλαβάνη πρ.υπουργός Οικονομικών, Παναγιώτης Λαφαζάνης επκεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, οι αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας ΑττικήςΤζόκας Σπύρος, Γαβρίλης Γιώργος, Αθανασιάδης Παναγιώτης, Θανοπούλου Κατερίνα, Τασούλη Ελισσάβετ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ράικου Ζωή, Ευσταθιάδης Μιλτιάδης, Τουτουντζή Παρασκευή, Νικηταρά Φωτεινή, Μεταξά Ειρήνη, Κουτσούμπα Δέσποινα, Βασιλάκη Άννα, η Συράκου Σταυρούλα αντιδήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, η Βαγγελάτου Ειρήνη, ο Ηλιόπουλος Θανάσης και ο Γεωργούλας Στάθης δημοτικοί σύμβουλοι Γλυφάδας, ο Κωνσταντίνου Πέτρος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας,
ο Παπαδόπουλος Κώστας και η Χαραλαμπίδου Κυριακή δημοτικοί σύμβουλοι Νίκαιας - Ρέντη, ο Κοκοτίνης Χρήστος επικεφαλής της κίνησης «Ηλιού-πολις Ανθρώπινη Πόλη», δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης, ο Ματιόπουλος Θάνος από τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών ΒΒΒ, ο Μαγιάκης Λευτέρης και ο Καρούσος Νίκος δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου, η Λάγδα Δέσποινα από τη δημοτική κίνηση «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης -Υμηττού», ο Μέγκος Παναγιώτης από τη δημοτική κίνηση «Πολίτες στο Προσκήνιο Δελφοί».

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Συντονιστικού του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού αποτελούμενη από τους Βήχα Γιώργο, Σιδέρη Χρήστο, Μπαδογιάννη Άκη, Μαραγκό Γιάννη, ο Σουλιώτης Δημήτρης από το Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα, η Ευθυμιάδου Χριστίνα από την εκτελεστική γραμματεία των Οικολόγων Πρασίνων, το Δίκτυο Σπιθών Ελλάδας, ο Αργύρης Χρήστου γιατρός, μέλος Δ.Σ. Σωματείο Εργαζομένων Γεννηματά, η Λυσικάτου Ζανέτα γιατρός, Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ο Μπατσέας Πέτρος και ο Μαστοράκης Μανώλης μέλη Δ.Σ. εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, ο Κασιμέρης Αποστόλης μέλος Δ.Σ. ΟΑΣΑ, ο Κόλλιας Γιώργος από την Κίνηση για τη Σωτηρία της Γκιώνας, η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Συνταξιούχων Αερομεταφορών, ο Τσαλφόπουλος Πάνος από το Πολιτιστικό Στέκι Ηλιούπολης Άνω Ποταμών, η Σακκά Ταξιαρχούλα πρόεδρος του συλλόγου Ν. Ευρυάλη.

Μηνύματα στη συγκέντρωση έστειλαν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γαλιατσάτος Θεόδωρος, ο Σύλλογος Εμπόρων & Επαγγελματιών Ελληνικού-Αργυρούπολης και ο Συντονισμός ενάντια στα Μνημόνια.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.