Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (βίντεο)


Οι υποσχέσεις του Γιάννη Κωνσταντάτου ότι οι  «επαγγελματίες του χώρου» θα παρέχουν βελτιωμένες υπηρεσίες και μεγαλύτερη ασφάλεια, έμειναν γράμμα κενό.

Πλέον δεν συζητάμε για καλύτερες υπηρεσίες, αλλά για λιγότερη ασφάλεια. Στο camp του Ελληνικού η πύλη μένει ανοικτή όλη την ημέρα. Αυτοκίνητα μπαινοβγαίνουν συνεχώς στο χώρο, φύλαξη δεν υπάρχει και ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσεγγίσει στους χώρους που κινούνται τα παιδιά.
Καταγγείλαμε συγκεκριμένο περιστατικό ελπίζοντας ότι θα κινητοποιούσαμε τη διοίκηση. Δεκάχρονο κοριτσάκι έφυγε από την επίβλεψη του προγράμματος και πήγε μόνο του στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο! (δες εδώ). Είκοσι μέτρα παρακάτω η πόρτα του προγράμματος ήταν ανοιχτή και θα μπορούσε να είχε βγει στο δρόμο.
Δυστυχώς είτε το αναφέραμε, είτε όχι η κατάσταση παραμένει ίδια όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρουσιάζουμε.

Το δις εξαμαρτείν...  

Τα περσινά προβλήματα στη λειτουργία της καλοκαιρινής απασχόλησης δεν προβλημάτισαν τη διοίκηση Γιάννη Κωνσταντάτου. Ένα από τα ποιοτικότερα πρόγραμματα καλοκαιρινής απασχόλησης στην Αθήνα, συρρικνώθηκε και μετατράπηκε σε πρόγραμμα φύλαξης.
Καμία ουσιαστική προετοιμασία στους χώρους υποδοχής των παιδιών. Επιλογή της ίδιας εταιρείας, στην οποία πληρώνουμε 72.000 €. Χειρότερη λειτουργία ακόμη και από πέρσι.

Τα παιδιά - πολύ σκληροί κριτές - από τις πρώτες κιόλας μέρες φέτος απείχαν, καθώς διαπίστωσαν ότι το πρόγραμμα ήταν εξίσου φτωχό με πέρσι. Δημότες δηλώνουν ότι φέρνουν στο πρόγραμμα τα παιδιά με πίεση γιατί δεν έχουν άλλη εναλλακτική.
Ενώ οι εγγραφές κινήθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, η συμμετοχή είναι σημαντικά μειωμένη με την αντίστοιχη συμμετοχή σε προηγούμενες χρονιές. Την ημέρα που αντιπροσωπεία της παράταξής μας επισκέφθηκε το camp του Ελληνικού η συμμετοχή ήταν κάτω από τη μισή της αντίστοιχης περιόδου του 2014.

Το camp του Ελληνικού αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα. Οι χώροι φιλοξενίας είναι απεριποίητοι εντός και εκτός. Το κιόσκι από το οποίο «άγνωστοι» αφαίρεσαν την καλαμωτή και τα παγκάκια, παραμένει γυμνό από τον εξοπλισμό του. Δεν τοποθετήθηκαν οι μικρές μπασκέτες για τα παιδιά. Δεν υπήρξε μέριμνα για να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο τένις του ΠΟΛΚΕΟΑ. Δεν τοποθετήθηκαν νέα παιχνίδια παιδικής χαράς στην θέση αυτών που αφαιρέθηκαν χωρίς αιτιολογία. 

Η μεγάλη αίθουσα έχει μετατραπεί σε μεγάλη αλάνα, όπου την ημέρα που επισκεφθήκαμε το χώρο, τα παιδιά έπαιζαν ακόμη και ποδόσφαιρο! Τραπέζια και καρέκλες δεν τοποθετήθηκαν με την αιτιολογία της «ασφάλειας»! Τα παιδιά τρώνε το δεκατιανό τους κατάχαμα όπου νάναι και το μεσημέρι τρώνε εκ περιτροπής στα λίγα τραπέζια που υπάρχουν για τον σκοπό αυτό. 
Από το πρόγραμμα έλειψαν και φέτος τα επιτραπέζια παιχνίδια που τόσο ωφελούν τα παιδιά. Τα παιδιά παίζουν με τάπες και ό,τι φέρουν από το σπίτι τους. Πού βρίσκεται το παιδαγωγικό υλικό που είχε αγοράσει ο δήμος τα προηγούμενα χρόνια;
Άγνωστο με βάση ποιο παιδαγωγικό πρόταγμα, οι ομάδες δραστηριοτήτων χωρίζονται σε αγορίστικες και κοριτσίστικες!
Το προσωπικό δεν είναι σταθερό. Αυξομειώνεται ανάλογα με τη συμμετοχή των παιδιών με βάση τη σύμβαση που ορίζει ότι η εταιρεία απασχολεί έναν γυμναστή ανά 25 παιδιά.
Η ευκαιριακή απασχόληση του προσωπικού είναι και αυτός ένας σημαντικός παράγοντας υποβάθμισης του προγράμματος.

Δύο χρόνια είναι ένα χρονικό διάστημα που μας επιτρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το αν βελτιώθηκε ή όχι το πρόγραμμα με την ανάθεσή του σε ιδιώτη από τον Γιάννη Κωνσταντάτο.
Το βίντεο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2010 και δείχνει πως όταν το πρόγραμμα παρείχε στις λαϊκές οικογένειες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου δεν το είχε κανένας ιδιώτης. Το λειτουργούσε ο δήμος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση

Σας περιμένουμε στην κεντρική προεκλογική μας εκδήλωση, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 20.30, στην πλατεία Σουρμένων. 

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης,  στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.